KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.

Együttműködés a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központtal

A mai napon Csizi Péter ügyvezető és Katona Miklós, a Módszertani Központ igazgatója számos, a fogyatékossággal élő fiatalok gyakorlati lehetőségeit erősítő megállapodást írtak alá.

Az Együttműködési Megállapodás célja, hogy a két intézmény:

  • erős és stabil hátteret biztosítson a különös személyes figyelmet igénylő fiatalok képzési lehetőségeinek
  • segítse a fiatalok munkaerőpiacon történő elhelyezkedését
  • a mérések eredményeképpen, a kompetenciák megismerése után, munkatevékenységet biztosítson az egyéni vagy csoportos fejlesztésben résztvett tanulóknak, fiataloknak.

Az Együttműködési Megállapodás szerint a Piarista Kilátó Központ fogadja a cégcsoportunk által küldött azon 18-33 éves kor közötti fiatalokat, akik munkadiagnosztikai vizsgálatát kérjük.

A Kilátónál olyan munkadiagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre, amelyek meg tudják mutatni, hogy a vizsgálaton részt vevő személynek milyen pl. a tájékozódási képessége, a kézügyessége, vagy adott testtartásban mekkora erőt tud kifejteni. Ezek a vizsgálati eredmények segítenek a munkahely, a konkrét munkatevékenység kiválasztásában. Fontos szempont, hogy a gyakorlatok játékosak, sikerélményt adnak a fiataloknak, miközben maguk is sok, általuk eddig nem ismert tulajdonságukkal, szembesülhetnek; „Hiszen ezt is meg tudom csinálni, ennek is megfelelek!”