KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.

Társaságainknál a felelős alaptevékenység megvalósítása (helyi gyártás, megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával) mellett további széleskörű társadalmi felelősségvállalási programokat folytatunk. Közös eleme kezdeményezéseinknek a fenntarthatóság elősegítése és a megváltozott munkaképesség ügyének képviselete.

Belső CSR programjaink:

  • TehetségAlap: kollégáink munkán kívüli, példamutató tevékenysége elismerését teszi lehetővé pályázatunk. Keressük és támogatjuk a művészetekben, sportban vagy egyéb területen kiemelkedő kollégákat. Lehetőséget és teret biztosítunk a tehetséges munkavállalók alkotásainak, tevékenységeinek bemutatására, illetve az egyéni fejlődés lehetőségét teremtjük meg az évente megpályázható pénzalap által.
  • Élelmiszermentés: a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel 2017 májusától szorosan együttműködve, immár az ország öt pontjáról napi szinten juttatunk lejárat előtti, de még fogyasztásra alkalmas zöldséget, gyümölcsöt, pékárut kollégáink részére. Évente több mint 120 tonna élelmiszert mentünk meg, és osztunk ki rászorultaknak.
  • ERFO Alapítvány: vállalati alapítványunk a fogyatékossággal élő, kiemelten nehéz szociális anyagi körülmények között élő családokat, illetve a krízishelyzetbe került egyéneket támogatja anyagilag.

Külső CSR programjaink:

  • Magyar tervezők támogatása: termelési struktúránk ugyan elsősorban a nagyüzemi, nagyobb sorozatgyártású termékek előállítását szolgálja, de igyekszünk a magyar tervezők megrendeléseit is kiszolgálni a textil- és bőr szabászat és varrás terén. Ilyenkor a megrendelőkkel együttműködünk akár tervezéstől a késztermék megvalósításáig, kiemelten figyelve az optimális és fenntartható anyagfelhasználásra.
  • Fogyatékossággal élő diákok számára esélyteremtés: cégcsoportunk “Stratégiai partnerséget köt fogyatékossággal élő fiatalokat nevelő oktatási intézményekkel, hogy perspektívát nyújtsunk a fiataloknak. Cégünk ennek keretében helyet biztosít az úgynevezett gyakorlati pályaorientációs óráknak, amelyeken a tanulók megismerhetik a nálunk folyó tevékenységeket, betekintést nyerve a munkaközösségek életébe. Így a fiatalok nem csak a szakmai pályaválasztásban, hanem az online szerencsejáték élményében is támogatást kaphatnak.”:
  • Olyan társadalmi, oktatási – nevelési célokat tudunk megvalósítani, amelyek egyrészt, hatékony segítséget nyújthatnak a sajátos nevelési igényű tanulóknak, másrészt, az iskolából kikerülve segítik a tanulók munkába történő elhelyezkedését.
  • A mérések eredményeképpen, a kompetenciák megismerése után rögtön munkatevékenységet tudunk biztosítani a szakiskolát végzett tanulóknak.
  • A személyre szabott, az egyéni igényeket figyelembe vevő mentorálás azt is lehetővé teszi, hogy a gyerekek, a már kiválasztott sikeres munkatevékenység után is fejlődjenek és magasabb fokú munkalehetőséghez jussanak cégcsoportunk keretein belül.
  • Társadalmi tudatosító program általános- és középiskolások számára: a mai társadalmunkban a fogyatékossággal élőkkel szemben nagyrészt az információhiány és a téves információk miatt van egyfajta tartás, szakadékot képezve köztük és a többi ember között. Programunk ezt hivatott eloszlatni és egy kicsit közelebb hozni a fogyatékossággal élőket a fiatalokhoz. Természetesen e programunkat az iskolák részére díjmentesen biztosítjuk.

Programjainkkal kapcsolatos további kérés esetén kérjük írjon a kommunikacio@kezmu.hu címre.