KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft.

Együttműködést előkészítő találkozó a SVÉT elnökével

Fülöp Attila szociális ügykért felelős államtitkár ösztönözte a találkozót Ruprecht Lászlóval, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnökével, mivel azt gondolta – úgy tűnik, helyesen –, hogy több kapcsolódási pont is lehet társaságaink és a SVÉT között. 

Elég, ha az általunk gyártott papírszalvétára, háztartási törlőpapírokra vagy a formaruhákra gondolunk, de ennél sokkal perspektivikusabb távlatokat is felvázolt Csizi Péter ügyvezető.

Már így is van egy laza kapcsolódásunk, ez volt tulajdonképpen a találkozó apropója is: az Ivánci szociális otthon dolgozói és lakói Highlights of Hungary díjra jelölése. Ivánc községben, a Vas Megyei Szakosított Otthonban 180 értelmileg akadályozott él. Az Őrség kapujában található intézményben a lakók és a dolgozók közösen gondozzák a parkot, a biogazdaságot, az állatokat és a gyümölcsöst is. A biogazdaság beszállítóként kapcsolódik a SVÉT éttermeihez. Társaságaink pedig foglalkoztatási üzemmel bővítették tavaly az intézményt, ahol megváltozott munkaképességű lakók irodai papírtermékeket gyártanak.